Grootste regenton showroom in Otterlo (bij Ede)
Advies van vakmannen
We bezorgen met goede transporteurs
Projectmatig inkopen?
0
Grootste regenton showroom in Otterlo (bij Ede)
Advies van vakmannen
We bezorgen met goede transporteurs
Webshop

Webshop

95% van ons assortiment presenteren wij op onze webshop(s). Met de nieuwste technieken bladert u razendsnel door ons assortiment. (stiekem ook wel ons paradepaardje)

Winkel

Winkel

Uiteraard bedienen wij u ook via onze fysieke winkel. Wij zijn trots op ons assortiment en nodigen u graag uit in onze winkel en showroom. Trouwens, een bakje koffie of thee kan er ook wel af!

Magazijn

Magazijn

Ons efficiënte magazijn wordt dagelijks bevoorraad. Alle producten hebben een vaste locatie. Ons moderne voorraadsysteem houdt de voorraad bij en geeft besteladviezen.

Kantoor

Kantoor

Met ons team zorgen we hier voor de inkoop, verkoop en productoptimalisatie. Met elkaar zorgen we dat elke afdeling optimaal draait. Ons doel: Een topproduct voor een goede prijs en snel geleverd.

Meest bekeken categorieën

Alle categorieën

Bekijk de video

Wij zijn trots op onze regentonnen winkel. We hebben de grootste overdekte showroom en dat al vanaf 1996. Uit héél Nederland en zelfs uit België komen onze klanten naar ons toe om regentonnen te bekijken, meten en een gevoel te krijgen bij groottes enz.

Video thumbnail

Een regenton kopen

Een regenton is razend populair omdat het een onmisbaar object is in uw tuin. Allereerst is de kwaliteit van regenwater erg goed. Regenwater kan voor veel toepassingen ingezet worden. Daarnaast is regenwater ook nog eens gratis. In regentonnenland is er veel verkrijgbaar en daarom vraagt de investering van een regenton veel aandacht. Ook voor de aansluiting zijn er veel mogelijkheden. Onderstaand zullen we de volgende onderwerpen toelichten. Kwaliteit regenwater, soorten regentonnen, regenton aansluiten, regenton toebehoren.

 

Kwaliteit regenwater

Regenwater is veelzijdig en duurzaam in diverse toepassingen. Het kan in de tuin gebruikt worden voor planten, gazon, moestuin, kweekkas. Verder is regenwater geschikt voor het spoelen van toiletten, wassen van auto's en zelfs voor wasmachines. Het verminderen van de afhankelijkheid van leidingwater in niet-drinkwater toepassingen draagt bij aan waterbesparing en duurzaamheid. Bovendien bevordert het gebruik van regenwater voor dergelijke doeleinden een ecologisch verantwoord waterbeheer, wat essentieel is in het streven naar milieubewustere en efficiëntere watertoepassingen.

 

Soorten regentonnen

Er zijn diverse soorten kunststof regentonnen beschikbaar, elk met unieke eigenschappen. Polyethyleen regentonnen zijn populair vanwege hun duurzaamheid en lichte gewicht. PVC-tonnen zijn stevig en bestand tegen zonlicht. Gerecyclede kunststof tonnen dragen bij aan duurzaamheid. Sommige tonnen hebben een taps toelopend ontwerp voor eenvoudig water aftappen, terwijl anderen modulaire systemen bieden voor uitbreidbare capaciteit. Decoratieve ontwerpen integreren regentonnen harmonieus in tuinen. Er zijn ook doorzichtige tonnen met zicht op de waterstand. Bij de keuze van een kunststof regenton is het belangrijk om te letten op capaciteit, duurzaamheid en esthetiek, afhankelijk van individuele behoeften en voorkeuren.

 

Regenton aansluiten

Het aansluiten van een regenton is over het algemeen een eenvoudig proces. Hier zijn algemene stappen die je kunt volgen:

Kies de locatie: Plaats de regenton op een vlakke, stabiele ondergrond dichtbij een regenpijp. Zorg ervoor dat de locatie goed bereikbaar is voor het afvoeren van regenwater.

Installeer een vuller: Bevestig een regenpijp-afleider aan de bestaande regenpijp om regenwater naar de ton te leiden. Dit kan een eenvoudige trechtervormige afleider zijn die het water in de ton leidt.

Bevestig een overloopslang (optioneel): Als de regenton vol raakt, moet overtollig water kunnen wegstromen om overstroming te voorkomen. Bevestig indien nodig een overloopslang aan de ton om het overtollige water naar een geschikte afvoerlocatie te leiden.

Controleer de ton op stabiliteit: Zorg ervoor dat de regenton stevig staat en niet kan kantelen. Dit is vooral belangrijk als de ton vol water zit.

Plaats een kraan of tap: Monteer een kraan of tap aan de onderkant van de regenton. Hiermee kun je eenvoudig water aftappen wanneer dat nodig is.

Optionele verbindingen: Sommige regentonnen hebben extra aansluitingen voor bijvoorbeeld het koppelen van meerdere tonnen of het aansluiten van een tuinslang.

Onderhoud: Regelmatig onderhoud is belangrijk. Reinig de regenton af en toe om bezinksel te verwijderen, en controleer de afleider en overloop om verstoppingen te voorkomen.

 

Zorg ervoor dat je de instructies volgt die bij je specifieke regenton worden geleverd, aangezien er variaties kunnen zijn afhankelijk van het merk en het model. De Garantia Speedy regentonvulautomaat is ook heel uniek. Het aansluiten van een regenton is doorgaans een milieuvriendelijke en eenvoudige manier om regenwater op te vangen voor tuinirrigatie en andere niet-drinkbare toepassingen.

 

Regenton toebehoren

Verschillende accessoires kunnen de functionaliteit en efficiëntie van een regenton verbeteren. Hier zijn enkele nuttige toebehoren:

Vulautomaat over vulbuis: Leidt regenwater van de regenpijp naar de ton, waardoor het efficiënt wordt opgevangen.

Overloopset of -slang: Voorkomt overstroming door overtollig water af te voeren naar een geschikte locatie, zoals de tuin.

Regentonpomp: Pompt water uit de ton voor irrigatie, waardoor het handig is voor grotere tuinen.

Filter: Houdt bladeren, vuil en andere verontreinigingen tegen om de kwaliteit van het opgevangen water te verbeteren.

Verbindingsset: Maakt het mogelijk om meerdere regentonnen met elkaar te verbinden, waardoor je een grotere wateropslagcapaciteit hebt.

Standaard of verhoging: Til de regenton van de grond om gemakkelijker water af te tappen en emmers eronder te plaatsen.

Kraan of tap: Vergemakkelijkt het aftappen van water en controleert de waterstroom.

Deksel: Beschermt het water tegen vervuiling en voorkomt dat bijvoorbeeld kinderen of dieren erin vallen.

Waterniveau-indicator: Geeft aan hoeveel water er nog in de ton zit, wat handig is voor het beheren van de watervoorraad.

Mosquito Blocker: Voorkomt dat muggen eitjes leggen in het stilstaande water.

 

Bij de aanschaf van deze accessoires is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze compatibel zijn met je specifieke regentonmodel en dat ze voldoen aan lokale voorschriften en milieunormen.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking