Grootste regenton showroom in Otterlo (bij Ede)
Advies van vakmannen
We bezorgen met goede transporteurs
Projectmatig inkopen?
0
Grootste regenton showroom in Otterlo (bij Ede)
Advies van vakmannen
We bezorgen met goede transporteurs
Grootste regenton winkel, gewoon zonder afspraak binnen lopen. Ook voor ondergrondse watertanks.Grootste regenton winkel, gewoon zonder afspraak binnen lopen. Ook voor ondergrondse watertanks.

Uw regenton in de winter

Moet een regenton afgesloten worden in de winter?


Ja, het is belangrijk om een regenton af te sluiten in de winter. Het afsluiten van de regenton helpt om te voorkomen dat het water in de ton bevriest. Als water bevriest, zet het uit, en dit kan leiden tot schade aan de regenton. Het ijs kan de ton doen barsten of beschadigen. Door de ton af te sluiten, verminder je het risico op bevriezing. Zorg er ook voor dat je de ton leegt voordat de vorstperiode begint, om te voorkomen dat er nog water in zit dat kan bevriezen.

Eigenlijk iedere regenton heeft een aftapkraan waarmee je het water gemakkelijk kunt laten weglopen voordat de vorst toeslaat. Als je een dergelijk systeem hebt, volg dan de instructies van de fabrikant voor het winterklaar maken van de regenton.

 

 

Is het handig om dat bijvoorbeeld tegelijk met de buitenkraan te doen?

 

Ja, het is zeker handig om het winterklaar maken van de regenton tegelijkertijd met het winterklaar maken van de buitenkraan te doen. Beide taken zijn gericht op het voorkomen van bevriezing en schade als gevolg van koude temperaturen.

 

Hier zijn enkele algemene stappen die je kunt volgen:

 

Leeg de regenton: Zorg ervoor dat je de regenton volledig leegt voordat de vorst begint. Dit voorkomt dat het water in de ton bevriest en schade veroorzaakt.

 

Sluit de regenton af: Als de regenton een deksel heeft, sluit het dan goed af. Dit helpt om te voorkomen dat er water in de ton komt en bevriest.

 

Controleer de afvoer of aftapkraan: Sommige regentonnen hebben een afvoersysteem om het water gemakkelijk af te tappen. Open de afvoer of aftapkraan en laat al het water uit de ton lopen.

 

Laat de kraan altijd open staan: Het kan zijn dat de temperatuur bijvoorbeeld overdag boven het vriespunt kunt, hierdoor kan er wat smeltwater stromen dat er voor zorgt dat er evt. water in de ton kan komen als u de mogelijkheid niet heeft om de ton los te koppelen van de regenpijp. Dit kan er dan meteen uitstromen via de openstaande kraan.

 

Koppel de regenton los van de regenpijp: Als de regenton is aangesloten op de dakgoot, koppel deze dan los. Dit voorkomt dat er water in de ton stroomt als gevolg van regen of smeltende sneeuw. Sommige vulautomaten hebben een winterstand, zet hem dan in de winterstand i.p.v. afkoppelen van de regenpijp.

 

Sluit de buitenkraan af: Draai de watertoevoer naar de buitenkraan dicht en laat de leiding leeglopen door de kraan open te zetten. Dit voorkomt dat het water in de leiding bevriest en schade veroorzaakt.

 

Door deze stappen te volgen, minimaliseer je het risico op schade als gevolg van bevriezing tijdens de wintermaanden. Het is een goed idee om dit soort voorbereidingen uit te voeren voordat de koude temperaturen hun intrede doen.

Kunnen wij u helpen?

Per telefoon

Ma-Vr van 9-12 & 13-16

0318-590507

E-mail

U krijgt snel antwoord!

[email protected]

Kunststofregenton.nl - TEGAPO

Apeldoornseweg 93 A-2
6731 SB Otterlo

Btw nummer: NL859628000B01
Kvk nummer: 73685488

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »