• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Waar moet je op letten bij het kopen van een regenton?

Als je van plan bent om een regenton te kopen dan is het altijd belangrijk om jezelf de vraag te stellen waarom je een regenton wilt kopen. In de meeste gevallen komt er één of meerdere antwoorden uit zoals onderstaand:

 

1. Ik wil een regenton om water te besparen.

2. Ik wil een regenton om regenwater te benutten.

3. Ik wil een regenton om regenwater aan mijn planten te geven omdat dit beter is voor planten.

4. Ik wil een regenton om mijn auto of ramen te wassen met regenwater omdat dit kalkvrij is.

5. Ik wil een regenton omdat ik waterproblemen heb in mijn tuin omdat er geen afvoer is naar het riool.

6. Ik wil een regenton omdat ik een schuurtje of veranda heb geplaatst en er geen afvoer naar riool is.

 

Aan de hand van bovenstaande antwoorden komen we op de volgende stap uit. Je stelt je eigen de vraag: Waar wil ik dan een regenton plaatsen? Als je weet waar de regenton moet komen dan hou je rekening met 3 factoren:

 

Ten eerste de maximale grootte wat u kwijt kunt.

Stel dat je een beperkte ruimte heeft waar de regenton komt te staan dan vallen sommige modellen al meteen af. Dit is dan ook de reden waarom u dit als eerst moet weten.

 

 

 

Ten tweede het dakoppervlakte wat u eraan koppelt.

Als u weet hoeveel vierkante meter uw dak is die u aan de regenton wilt gaan koppelen dan kunt u gaan bepalen welke regenton grootte u nodig heeft. In april-september valt er grofweg 400 millimeter regen per m2. (400 liter, bron CLO.nl) Je zult al snel merken dat je een behoorlijke regenton kunt plaatsen om alles op te vangen.

 

 

 

Ten derde waarvoor u het regenwater wilt gebruiken.

Het gebruik is ook belangrijk om naar te kijken. Even als voorbeeld: Stel je hebt een regenton van 300 liter staan dan kun je daar maar liefst 30 grote gieters regenwater uit halen. We merken vaak je in 'gieters' denkt je snel een beeld heb van de hoeveelheid. (een grote gieter is meestal 10 liter)

 

 

 

De conclusie is meestal dat er een grotere regenton geplaats kan worden dan er nodig is. Het is ook meestal onmogelijk om al het regenwater op te vangen om dat je vaak langere natte perioden hebt. Een overloop op een regenton is altijd noodzakelijk. Maak aan de hand van de bovenstaande 3 punten uw regenton keus en stap dan door naar de aansluiting.

 

Wilt u informatie over de aansluiting van een regenton? Bekijk dan deze pagina: Regenton aansluiten

 

Bekijk hier alle regentonnen: